Tuesday, January 17, 2012

Унгария прави крачки към свободата си!Докато разглеждах блога на големия дисидент от комунистическото ни минало, Григор Симов, попаднах на размишленията му относно случващото се в Унгария. Не се изненадвайте от силно различаващия се от официалните медии коментар. Може и унгарските управници да си имат своите кусури, но едно не можем да не им признаем - стремежа към национална самоопределеност и независимост от решенията в Брюксел. Вижте сами.

В началото на новата година в Унгария се случва нещо забележително. Беше приета нова конституция! Но какво е тук забележителното – би запитал някой?

„Боже, благослови унгарците!” – с тези думи от националния химн на Унгария започва преамбюла на Новия унгарски Основен закон, който "не признава комунистическата конституция от 1949 година, тъй като тя е била основа за господството на деспотията".

В новата конституция името на страната от "Унгарска Република” е заменено на "Унгария”. Забраняват се абортите, унгарците зад граница се лишават от избирателни права, женитбите са съюзи само между мъже и жени, обезпечава се правото на самоотбрана, закрепва се положението за принадлежност на земните и водните ресурси към националното богатство и др.


Най-интересното от събитията около Унгария, обаче, са реакциите на така наречения „цивилизован свят” в лицето на световните „независими” електронни медии по повод на това събитие – снишиха рейтинга на Унгария, почти я изгониха от Евросъюза, плашат унгарците със задълбочаване на финансовата криза...


Въобще, за да се схване мащаба на разразилата се истерия около Унгария, е необходимо само да се подредят водещите заглавия на вездесъщите световни медии по въпроса:

1. Унгария е заплашена с изключване от Евросъюза;
2. Критиката срещу новата унгарска конституция не стихва;
3. С такива закони Унгария никога нямаше да бъде приета в ЕС;
4. Хиляди унгарци били протестирали против новата конституция;
5. Изменението на конституцията предизвикало масови протестни вълни;
6. Унгария е във финасова криза;
7. Криза на демокрацията в Унгария;
8. Международната рейтингова агенция Standard & Poor’s понижила кредитния рейтинг на Унгария и предупредила, че той ще бъде понижен още веднъж през 2012 година;
9. Унгария била прекрачила една опасна бразда;
10. САЩ заплашват Унгария с изхвърляне от Евросъюза;
11. Унгария я грозят неприятности откъм ЕС заради национализма и хомофобията й;
12. Курсът на унгарския форинт пада, държавните й облигации поевтиняват;

И така – какво ще рече всичко това? У мислещите хора се изгражда вече мнение, че ако Западът ни хвали – то трябва да бъдем много внимателни и бдителни. Ако ли пък започнат да ни ругаят, това означава, че извършваме правилните действия за закрепване на държавността ни и възстановяване на загубения ни суверинитет.

Какво толкова стана в Унгария, че така безпощадно започнаха да я плюят и заплашват?

Ами много просто! Днес пред очите ни Унгария прави смели крачки по пътя към своето засилване като държава и изясняване на своята идентичност като народ!

Унгария предприе безпрецедентен ход по посока на излизане от паразитната финансова система, която днес изсмуква силите на слаби и „болни” държави.

Но най-силният удар по тази система беше нанесен с национализирането на Централната банка на Унгария. И какво излезе от цялата работа най-накрая – глобализаторите не искат централните банки да бъдат управлявани от държавните ръководства на техните страни! Така за да могат, централната банка на Унгария, както и другите централни банки по света да бъдат управлявани от ония, които днес стоят на върха на тази световна паразитна финансова система. Оттам са и всичките тези „демократически и независими” световни медии, които реват за нарушаване нормите на поведение в цивилизованите демократически господарства.

Задействани са всякакви възможни механизми за дискредитиране на властта в Унгария!!! Затова ние тук в България трябва да сме наясно какво се случва там. Ние можем само да пожелаем на унгарците и тяхното държавно ръководство да бъдат твърди, мъдри, решителни, за да не допуснат развитието на негативен сценарий за своята страна!

Да живее Унгария!