сряда, октомври 01, 2014

Позиция на БПЦ "Нов живот" - Варна

Ние от Българска протестантска църква "Нов живот" - Варна изразяваме своята загриженост във връзка с излъчения материал по Нова ТВ за евангелски пастори, които участват в схема за купуване на гласове за Парламентарните избори в неделя.

Участието в корупционни практики противоречи на Библейските принципи, в които ние като християни вярваме. Тези действия са крайно неприемливи и хвърлят петно върху цялата християнска общност в страната.

Като част от тази общност църква "Нов живот" - Варна се разграничава и осъжда подобни действия. В своята дейност работим за възраждане на честността, морала, достойнството и родолюбието в нашия народ чрез християнска просвета, социална дейност и обществена активност.

Призоваваме уличените в това престъпление да се покаят и да си подадат оставките като духовни лидери на църковни общности. Надяваме се, че прокуратурата ще си свърши работата и виновните ще бъдат наказани. Молим се Бог да благослови България с духовни и политически лидери, които имат страх от Бога и служат на своето Отечество.