понеделник, септември 09, 2013

На кабинета на лъжата животът е кратък

След като на 5 септември 1944 г. обявява война на България, на 8 септември Червената армия навлиза в България. Не среща съпротива - правителството наивно се надява руснаците само да преминат през страната в преследване на германците. Явно не са познавали методите на Сталин. С помощта на Трети украински фронт на 9 септември в страната е извършен кървав преврат и е установена сталинистка диктатура. Без съд и присъда са избити 30000 българи от цвета на нацията - министри, народни представители, интелектуалци, свещеници, пастори, кметове, индустриалци. 

От декември 1944 до април 1945 г. е свикан т.н. "Народен съд", който нито е
народен, нито е истински съд, защото съдиите не са имали юридическо образование. Той произнася 2730 смъртни и 1305 доживотни присъди. Изселени са 28131 души. По примера на съветския ГУЛАГ в България са създадени 44 концлагера, през които са преминали 250000 човека. Можело да влезеш в концлагер и за най-невинния виц, дочут от 'кука' и изпят на човек от ДС. Сред осъдените са и оцелелите горяни и много от техните ятаци, участвали в първата организирана съпротива срещу комунистически режим след края на Втората световна война в източна Европа. 

Но репресиите далеч не са само физически. Много по-страшни са духовните издевателства над българите. В своите "Задочни репортажи" Г. Марков изброява по-важните от тях: национализирани са всички предприятия, земята и селскостопанският инвентар са иззети насила и са установени кооперативи, а по-късно те са окрупнени в АПК. Националният химн "Шуми Марица" е заменен с почти точно копие на съветския химн, направена е осакатяваща езика реформа в правописа, въвежда се руски език наравно с българския в училищата, образованието преминава на атеистична основа, въвежда се забрана за влизане в църква, сменят се имената на градове (Варна става Сталин!?!), футболни отбори и дори хора, фалшифицира се българската история, обвързва се цялата българска икономика със съветската. 

Творческите съюзи се превръщат в казионни организации, прави се опит да се ликвидират читалищата, въвежда се руска ТВ програма в петък, въвеждат се отношения на безправие и потисничество, отнема се стимула за труд и справедливо възнаграждение, у нас царува съветската кастова система - равни (парии) и 'по-равни' (комунистическата олигархическа върхушка). 

Ще кажете, днес тези неща вече ги няма. Слава на Бога, повечето вече са в историята, наистина. Но рецидиви на това уродливо мислене и бездуховност виждаме и днес. Още дълго ще се борим със своята бездуховност, мързел и корумпираност. 

България изостана много и в икономическото развитие от други страни в източния блок, защото не успяхме да извършим лустрация в първите години след 1989. Тези, които притежаваха политическата власт преди 10 ноември, успяха да унищожат най-уличаващите ги доказaтелства за вина и да изнесат в чужди банки националното богатство. Днес същите държат в ръце не само трите, но и четвъртата власт - медиите. Това е нова форма на тоталитаризъм.


Същите господа - синове и внуци на комунистическата номенклатура от времето на соц-а, днес връщат България в руската орбита на влияние, като ни заробват с безумни енергийни проекти за милиарди евро и така осигуряват печалба на своите обръчи от фирми. След успешното чалгизиране на българите (проекта "Слави Трифонов" и някои други), осигуряването на обществена подкрепа и изборни победи не е никак трудно. Защото владеят до съвършенство изкуството на манипулацията. 

Затова тези от нас, които знаят истината за това управление, имат задача и тя е -
да развенчават наглите лъжи на управляващите, представящи управлението им като най-доброто за България и да помогнат с каквото могат за събарянето му. Младите - чрез неуморно писане на постинги в интернет; хората в активна възраст - с протестни действия; неформалните обществени лидери - с обединение и търсене на форми за организиране на съпротивата и натиска върху властта за оставка и избори; църквата - с молитва и насърчение към вярващите да участват в протестни действия.

На ден като 9 септември трябва още по-отчетливо да заявим: комунизмът и всички останали форми на тоталитаризъм са зло и престъпление срещу човечеството. Настоящото управление е зло за България. Кабинетът е проект на КБГ и ДС и всеки негов акт е акт на предателство за Българските национални интереси. 

Можем да направим това на този ден, като излезем на площадите със свещ в ръка,
за да си припомним жертвите на тази безбожна идолопоклонническа идеология и да поискаме оставка на кабинета и бързо насрочване на избори.

Рано или късно той ще падне, като всяко друго олигархическо управление. На лъжата краката са къси. На кабинета на лъжата животът е кратък. От нас зависи дали ще стане сега или ще обречем и децата си на живот на лъжи, безправие и безбожност.

Бог да пази България.