събота, ноември 28, 2020

Коя е абсолютната ценност според НОЩ?

Преди няколко дни НОЩ (Националният оперативен щаб) обяви, че човешкият живот е най-голямата ценност, затова въвеждат новите мерки. Физическият живот бил абсолютната ценност. Какво казва Библията относно това?

Библията утвърждава правото на живот и стойността на живота. Никой няма право да отнема живот, освен този, който го е дарил, Бог. Ние струваме много повече от врабчетата, растенията и животните, защото сме създадени по Божи образ и подобие.

Бог толкова цени човешкия живот, че даде живота си, за да можем да живеем във вечността с Него.

Ако като общество се обявяваме в защита на човешкия живот, тогава защо всяка година убиваме хиляди деца в утробата? Защо дори не им даваме шанс да се родят? Защо допуснахме за 30 години да не реформираме здравната система? И най-накрая, защо се отказахме от Този, който ни е дарил този живот? Все въпроси, над които е добре да се замислим.

Нека не се лъжем. Освен физически, има и духовен живот. Освен тяло, има и душа, и тя продължава да живее и след смъртта. Защо не се грижим и за нея, както се грижим за тялото си?

Защото човекът не е тяло с душа, той е душа в тяло. Тялото е само обвивката. Защо се грижим повече за обвивката, отколкото за сърцевината на нашата личност?

Следователно, човешкият живот тук на земята е ценност, но не е абсолютна ценност. Абсолютна ценност е Бог – този, който е създал човешкия живот и цялото останало творение. Не може да е абсолютна ценност нещо, което е временно. А, както знаем, физическият живот е временен.

Освен това, авторите на това обръщение твърдят, че човешкият живот е абсолютнаТА ценност. Това означава, че за тях няма по-велика, по-голяма, по-значима ценност. Това показва, че зад това изказване стоят хора с атеистичен светоглед. Хора, чиито кръгозор свършва с тези 70-80 години на земята.

В крайна сметка, ти си това, в което вярваш.