понеделник, октомври 31, 2011

„Какво би казал Исус на…?”

В седмицата на балотажа на президентските и кметските избори, електронната библиотека „Книгите” публикува сборника разкази „Какво би казал Исус на…” от Трифон Трифонов. Малко преди това е-книгата се бе появила и в сайта за електронни книги на МТел.

Поредицата есета съдържа въображаеми разговори на Исус с известни българи от различни области на обществения живот – политика, шоубизнес, музика и футбол. Интригуващите диалози разкриват неподозирани страни от вътрешния свят на някои от хората, за които всички говорим, но които малко познаваме – министър-председателя Бойко Борисов, шоумена Слави Трифонов, примата на българската естрада Лили Иванова и футболната звезда Христо Стоичков.

Ще кажете, какво е общото между Исус Христос и тези наши известни съвременници? Според автора Трифон Трифонов, Исус Христос е не само личността, оказала най-голямо влияние върху човешката история. Той е жив и днес и е толкова актуален, колкото и преди 2000 години. Затова Исус има какво да каже на най-известните българи.

Но това не е всичко. Чрез думите, отправени към Бойко, Слави, Лили и Ицо, Исус говори и на нас. И за да е още по-убедително посланието на книгата, последната глава е посветена на читателя и носи заглавието „Какво би казал Исус на теб?” Остава само да проверим дали то се отнася наистна лично до нас. Като разгърнем книгата (кликни на заглавието).