четвъртък, март 23, 2023

Защо комунизмът не беше заклеймен на запад?


 

1. Тъй като академичният свят на запад (който формира и общественото мнение) се управлява от левичарите, почти никъде не се преподават историята и престъпленията на комунизма.

2. Нацистите извършиха холокоста. Нищо не може да се сравни с този ужасен геноцид. Комунистите са убили много повече хора от нацистите, но не са постигнали систематичното избиване, както при холокоста. Това даде по-лошо име на нацизма от това на комунизма.

3. Комунизмът се основава на теории, които звучат добре, а нацизмът – на отвратителни теории. Интелектуалците-историци се изкушават толкова много от думите, че действията не са толкова важни за тях. Те разглеждат злото на комунизма като перверзия и отклонение от „истинския комунизъм“.

4. Германците осветлиха нацизма и поеха отговорност за него. Руснаците не само че не се покаяха за ужасите на ленинизма и сталинизма, но Ленин и Сталин са още почитани в Русия. Мао също е боготворен в Китай.  

5. Комунистите са убивали най-вече своите народи, докато нацистите са убивали много малко германци. Хората са склонни да не отбелязват толкова убийството на хора от собствения народ, колкото на други народи.

6. Според левичарите, последната добра война беше Втората световна, която се води срещу нацизма и фашизма. Те не разглеждат войните срещу комунизма като „добри войни“. Войната срещу корейския комунизъм се игнорира, а срещу виетнамския комунизъм направо се разглежда като неморална.

Редактирано от видеото на PragerU Why Isn't Communism as Hated as Nazism?