неделя, октомври 28, 2012

Детската полиция в Норвегия засрами най-ужасяващите практики по време на комунизма



Как ви звучи словосъчетанието "детска полиция"? Звучи като ужасен кошмар или мрачен сюжет от антиутопията "1984" на Оруел. За съжаление, служба под това име не само съществува, но и съсипва живота на хиляди семейства в Норвегия. Подобни служби има и в други страни в Европа, а натискът това да се случи и тук е много осезателен. Последното зависи и от нас! Вижте тази публикация на Любомир Чолаков.


 Родители се борят за децата сиДемокрацията надмина нацизма и комунизма,
взети заедно, и навлиза в света на Оруел

Държавната статистика на Норвегия публикува в сайта си информация,че държавата ежегодно харчи за издръжка на "детската полиция", наречена "Барневарн" 8,8 милиарда крони (около 1 милиард евро). Тези пари се изразходват главно за поощряване на насилственото отнемане на деца от семействата им.
Хората се страхуват от всичко в опасенията си за своите деца: да заспят, да ходят на работа... Всеки момент, по всяко време на денонощието в дома им може да нахлуе "детската полиция" Барневарн и да отнеме децата им завинаги. Тази практика е част от масовия европейски лов на деца.
В Норвегия управляващите социалисти се опитват да въплътят в живота идеята, че всички в обществото трябва да бъдат еднакви. Всички деца са длъжни да ходят на детска градина след навършване на 1 годинка. Докато се намират в детската градина, за ненавършилите 3 години е нежелателно да спят, а след 3-годишна възраст – забранено. В норвежката детска градина децата се хранят с топла храна 1 път седмично. Някои майки се възмущават и молят децата да бъдат хранени поне 2 пъти седмично. Но обикновено в такива случаи, вместо да бъде давана храна, просто децата биват отнемани от майките им, които са изявили недоволство от режима.
Ако детето се различава от останалите, изпъква от общата маса (например, ако е стеснително или палаво), в действие влиза детската полиция "Barnevern". Социалистите твърдят, че е е по-лесно да бъде оформено съзнанието на малко дете, отколкото на младеж, който вече е "развален" от домашното възпитание. Затова целта на "Барневарн" е да отнеме детето от майката колкото може по-рано – най-добре в деня на раждането или просто ведната след самото раждане.
 Днес 20% от децата в Норвегия се намират под юрисдикцията на държавата – тоест, предадени са в разпореждане на "Барневарн". Те са разделени от биологическите си родители и живеят в сиропиталища. Някои наричат тези сиропиталища "приемни семейства" и "детски домове", други: "детски затвори от семеен тип".
Норвежката детска полиция "Барневарн" се гордее, че отнема от напълно нормални семейства по 1,5 деца на час.

Източник: http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2012/10/10/nai-dohodnata-dyrjavna-slujba-v-norvegiia-e-pohititel-na-dec.1008032