четвъртък, август 09, 2012

Защото България още я има!



Браво на всички момчета за невероятната игра. Цяла България се гордее с вас. Вие доказахте, че въпреки трудностите, в България спорт от висша класа все още има! България още съществува на картата!

Мачът срещу Русия обаче ще е много различен. Нужна е пределна концентрация, вяра в силите, хъс за победа, и ... още нещо. Нужно е да си припомните миналото. За да разберете срещу кого се изправяте утре.

В дългата си история, с Русия вземане-даване имаме oтдавна. Ето най-фрапиращите факти...

1. През 968 г. войските на княз Светослав разоряват град Болгар, столица на Волжка България.
2. Същият е нает от византийците да нападне в гръб България и след като не среща съпротива, завладява североизточна България и набива на кол 20 000 български пленници в Пловдив и избива цвета на българската аристокрация в Преслав.
3. Русия води 13 войни срещу Волжка България и Казанското царство и седем похода срещу гр. Казан, като през 1487 г. успява най-после да го завладее.
4. Казан е обсаден отново от Иван Грозни през 1552 г. и след нахлуване в града избиват мъжете, а жените и децата раздават като роби на руските войници. По време на войните до 1584 г. са избити 400 000 българи. Русия прилага насилствено покръстване, геноцид и фалшифицира историята им, като ги обявява за татари.
5. Русия води няколко войни с цел завладяване на проливите и Цариград, като последната от тях (която ние наричаме руско-турска ‘освободителна’), е успешна. Русия цели не освобождението ни, а превръщането ни в задунайска губерния. Сан Стефанският договор е договор за безсрочна окупация на България от Русия, защото не е предвиждал изтеглянето на руските войски. Русия откъсва Северна Добруджа от България, за да вземе от Румъния Бесарабия.
6. След Освобождението Русия всячески се старае да разпокъса и обезсили младата българска държава. Ограничава правомощията и контролира българския княз, намесва се открито във вътрешните ни работи, противопоставя се на Съединението и заплашва с военно нахлуване ако го осъществим, насъсква Сърбия да ни нападне и изтегля офицерите си от българската армия, организира преврат срещу българския княз и участва в покушението срещу Стамболов.
7. Създаването на македонска нация и език става с решение на Коминтерна през 1924 г. Тогава се прави опит и за създаване на шопска и тракийска нация...
8. Т.н. „Септемврийско въстание” през 1923 г. е опит за завземане на властта и установяване на диктатура на пролетариата от СССР в България.
9. Терористичният акт през 1925 г. в „Св. Неделя” е организиран от българските комунисти под пряко ръководство от СССР. В резултат 240 са убити, още повече ранени. Цветът на българското офицерство и интелигенция е унищожен.
10. На 8 септември 1944 г. 3-ти Украински фронт навлиза в България, въпреки че България не само не е обявявала война на Съветския съюз, но и вече е във война с Хитлерова Германия. Срещу Червената армия не воюва нито един български войник, а след това 30 000 българи дават живота си, воюващи на нейна страна срещу Германия. Въпреки това след Парижкия мирен договор сме обявени за страна, воюваща на страната на загубилите (СССР също гласува за това решение). България отново се орязва териториално и плащаме огромни репарации на страните победителки.
11. Така от 1944 до 1989 г. България остава под фактическа окупация на СССР. Руските войски си тръгват 1947, но дотогава е установена диктатура на пролетариата, избити са 30 000 свещеници, индустриалци, политици от опозицията и интелигенция. Потъпкано е горянското движение. Води се политика за обезбългаряване на населението в Пиринския край. Фактически България престава да съществува като самостоятелна държава и решенията във вътрешната и външната политика се диктуват от Москва.
12. През 1989 г. управляващите извършват преврат с помощта на ДС и КГБ, представен като нежна революция. С помощта на Руската мафия българските й колеги забогатяват неимоверно много след 1989 г. от търговия с горива и оръжия по време на югоембаргото. Страната е разграбена и доведена до хиперинфлация. Днес същите са местни олигарси и свързани с руските енергийни монополи държат в свои ръце политиката, икономиката и медиите на България.

Повечето от тези исторически факти са неизвестни за българите. Има и много други, които поради липса на място не споменавам. Но е важно да ги знаем. Важно е да познаваме историята си. За да се покаем за собствените си грешки и да простим на другите за злото, сторено против нас. Но и за да знаем кои сме и да се гордеем с миналото си.

Пиша ви всичко това не за да ви надъхам да излезете за отмъщение утре. Слава Богу, днес воюваме само на спортното, не на бойното поле. Днес забиваме сервиси, не ножове. Стреляме с топка, не с куршуми.

Пиша ви, за да знаете, че Русия не е добрият дядо Иван за нас, българите. Много зло сме видели от нея. И като знаете всичко това, да се борите здраво за всяка спечелена точка!

Много поколения български спортисти излизаха срещу руските отбори или в индивидуални срещи предварително обречени: парализирани от страх или комплекси за малоценност. Благодарение на руската, а след това и на комунистическата пропаганда, българите бяха свикнали, че ние дължим покорно отношение към руснаците даже в спорта! Да не говорим, че от най-високо място до спортистите пристигаха директиви, забраняващи и мисълта за победа.


Когато СССР нахлува вероломно в България през 1916 г., нашите смели войници, водени от ген. Колев, гонят руснаците чак до Тулча. Имало е време, когато митът за дядо Иван не е работел! Когато не е сковавал нашите нападатели. Нека и утре е така.

Нека всеки наш сервиз пронизва ‘сборная’ както нашето ‘На нож!’ е разкъсвало вражеските армии. Нека всяка спечелена точка е цвете, поднесено на гроба на всички българи, намерили смъртта си в лагерите на смъртта. Нека вашата победа е в името на нашите деди, загубили своята свобода и независимост във войните против Русия.

Много ми се иска да вярвам, че утре вие ще проявите такава смелост и ще накарате всички ни да се гордеем с вас. Че ще играете така, сякаш бъдещето на България зависи от вашата победа. Защитавайте честта на България в „Ърлс Корт”. Защото въпреки всичко, България още я има!