неделя, юли 29, 2012

ДЕКЛАРАЦИЯ на ПГ на Синята коалиция за вота на недоверие по повод мониторинговия доклад на ЕК



ДЕКЛАРАЦИЯ на ПГ на СК
за вота на недоверие по повод мониторинговия доклад на ЕК
Провал за европейското развитие на България – това е изводът от доклада на Европейската комисия по механизма за сътрудничество и наблюдение в областта на правосъдието и вътрешните работи. Контролът ще продължи, вместо да приключи сега, както бе предвидено в договора за нашето членство. След година и половина ще оценяват… следващото правителство. Надеждите към настоящото се изпариха. С тях се изчерпа и европейското търпение. Ще има нови външни упреци и разобличения след този доклад, изпълнен с горчиви оценки. Така стана с правителството на Тройната коалиция, това следва да очакват и ГЕРБ.
Вече нямат смисъл правителствата, които идват и си отиват. Няма значение дори как изглеждаме отвън. Няколкото последователни политически провала вече унищожават самочувствието ни на хора, които са способни сами да решават проблемите си.
Три правителства ни доведоха до това състояние. Сакскобургготски и Станишев допуснаха унизителната клауза за следприсъединителния контрол, защото не се справиха с престъпността и корупцията на своите управления. Борисов издигна българската организирана престъпност в очите на Европол до степен на уникалност, защото е организирана престъпност на власт.
ГЕРБ пропиля шансовете си. Същевременно исканият вот на недоверие няма да даде опрощение и на БСП и ДПС за техния скорошен европейски провал. Днес всички те имат общ интерес и си помагат взаимно. Искат да избягат от позорната тема преди лятната ваканция.
Депутатите от ДСБ и СК няма да участваме в бягството.Ще връщаме тази тема отново и отново. Обществото ни със сигурност ще загуби, дори само слушайки и гледайки набързо скалъпената постановка. Няма да участваме в днешната проява на безсилие пред истинските проблеми на България.
Като архитекти и първи радетели на членството ни в ЕС, ние целяхме с национално съгласие да постигнем европейско благоденствие, справедливост и свобода за българите. Съгласието на Сакскобургготски, Доган, Станишев и Борисов се оказа за европейските пари, а не за европейските правила. Оказаха се съгласни да вкарат в Европа българската мафия, а не българските граждани. На българите остана да плащат скъпата цена за тяхната корумпираност и некомпетентност.
В този угнетяващ момент ние казваме, че има изход – в националното съгласие. А то е в ръцете на българските избиратели. На следващите избори да дадат доверие на тези, които искрено са съгласни да изградим сами европейски ред и правила, без унизителен натиск отвън. Да изберат тези, които имат смелостта да обявят истинска, а не медийна война с мафията. Само това ще върне европейското ни самочувствие.