вторник, април 19, 2016

Расисти ли възпитава родното училище?

Един младеж бие безмилостно друг, само защото вторият казал, че двамата са равни. Това може да ни учуди, но само ако не сме гледали клипа, на който биячът собственоръчно заснел собственото си геройско деяние (!?). 

По-досетливите ще възкликнат и без да са го гледали: "Циганин ли е бил набитият?"

Точно така. Българин бие циганин, защото му бил казал, че и двамата са ... равни. Тоест, че са човеци и това ги прави равни пред Създателя. 

Да, обаче на младия българин това хич не се харесало. В тв интервю днес биячът-расист от с. Овчеполци сподели: "Той каза, че сме равни и аз се издразних!" 

И как да не се издразни, като е добре обработен от школата на еволюционизма - теорията на Дарвин, проповядвана цели 70 години от амвоните на образователната ни система като доказан научен факт.

Каква е връзката между дарвинизма и расизма ли? Много директна.

Всички сме чували за книгата на Дарвин за "Произхода на видовете". Пълното й заглавие е Произход на видовете посредством естествен отбор, или запазването на облагодетелствани породи в борбата за живот“. Забележете думите "облагодетелствани породи" и ги приложете към човешкия вид. Как ви звучи?

В тази книга Дарвин обяснява как прости форми на живот еволюират в по-висши форми следствие на безмилостните сили на природата, подбираща най-приспособимите. Но избягва да говори за това как протича този процес при човека.

В следващия си труд "Произход на човека" обаче, той обяснява как човекът е еволюирал от човекоподобна маймуна и впоследствие продължава да еволюира в различни раси, някои от които са по-висши от други. 

Разбира се, Дарвин класифицира собствената си бяла раса като най-висшата. Други, като пигмеите например, той нарича "по-низши организми". Подобни биологични аргументи за защита на расизма е имало и преди Дарвин, но неговата теория довежда до широкото му разпространение.

Ако ви се струва невероятно, че Дарвин е защитавал расизма, ето един цитат от книгата: "В някакъв бъдещ период, не много отдалечен на фона на вековете, цивилизованите човешки раси почти сигурно ще унищожат и ще заменят расите на диваците по целия свят."

По-късно Ницше ще подхване тезата за превъзходството на една човешка "раса" над друга и ще достигне до идеята за Свръхчовека. Хитлер бил горещ привърженик на идеите на Ницше...

Не знам как Дарвин е характеризирал конкретно "расата" на циганите, но едва ли ги е поставял на едно ниво с белите хора. 

Разбира се, далеч съм от мисълта, че биячът расист от с. Овчеполци е чул призив от свой учител да бие циганите където свари, защото те са по-низши създания от българите (макар че, има хора, които възпитават в този дух децата си).

Но макар и неизречено, това е логическото следствие на материлистичния възглед за живота, залегнал в обучението от 1 до 12 клас в родното ни училище. В университета също. 

Видите ли, животът бил възникнал ей така, от нищото, следствие на милиарди години еволюция. Все едно да хвърлиш частите на компютър във въздуха и падайки той сам да се сглоби и да тръгне. Не е нужно да го правиш милиард пъти и години, за да се увериш, че това е невъзможно.

За разлика от Дарвин, Библията казва, че всички хора са равни като създадени по Божи образ и подобие (Битие 1:27). Всички ние произлизаме от Ной, а преди това - от Адам и Ева. Различният цвят на кожата ни се дължи на меланина, който се съдържа в нея. Той пък се определя от генетичния състав на всеки човек. 

При разселването на земята, в изолирани една от друга групи и популации се наблюдавал различен потенциал за вариации в пигментацията на кожата.

Затова, нека не се изненадваме от подобни престъпни деяния, като на бияча расист от с. Овчеполци. Не бива да се шокираме и от липсата на всякакво чувство за вина. Напротив - безчовечният човек дори е горд с постъпката си - иначе нямаше да се изтипоса във фейсбук.

Расисти е имало, има и ще има все повече в България. Освен ако децата не бъдат очовечени, като се учат на истината за своя произход. А именно, че всички хора са създадени равни, с право на живот, свобода и щастие, дадено им от Създателя. 

Дори тези, които не им харесват, като циганите.